KVK

setopname / sound-design / muziek

Geluidsopname / Muziek (i.s.m Vladimir Shobanov)

De razendsnelle verandering van de stad Sotsji, die in enkele jaren moet worden omgebouwd van een nostalgisch Sovjet vakantieoord vol prachtige sanatoria, naar een hypermoderne Russische stad. In februari 2014 worden hier de Olympische Winterspelen gehouden en om van dit prestigeproject van president Poetin een succes te maken, moet werkelijk alles en iedereen wijken. We volgen de cruciale momenten in het leven van onze hoofdpersonen, die allen op eigen wijze betrokken zijn bij de Olympische Spelen. Ondernemers, oligarchen, immigranten, sporters en activisten; iedereen heeft er wel iets mee te maken.

Een nieuwe 6 delige serie van Jelle Brandt Corstius en Hans Pool over de Kaukazus regio. In februari 2014 worden de Olympische Winterspelen gehouden in de buurt van Sotsji, in het zuiden van Rusland. Wekenlang is op Nederland 1 te zien hoe sporters slalommend, bobsleeënd en rodelend zo snel mogelijk de eindstreep proberen te halen. Maar wat speelt er normaalgesproken eigenlijk in die bergen? Wie wonen daar? Jelle Brandt Corstius gaat op verkenning en doet op Nederland 2 verslag van wat zich achter het Olympische decor afspeelt in de Kaukasus.

Poetins Olympische Droom

Bergen Achter Sotsji (werktitel)http://www.vpro.nl/grenzeloos/nieuws/2014/01/de-bergen-achter-sotsji.htmlhttp://www.vpro.nl/grenzeloos/nieuws/2014/01/de-bergen-achter-sotsji.htmlshapeimage_6_link_0

Geluidsopname / Muziek (i.s.m Vladimir Shobanov)